miercuri, 19 decembrie 2007

Is everybody going crazy?

"Is everybody going crazy
Can anybody tell me what's going on
If you open your eyes
You'll see that something is wrong"

Asa suna refrenul melodiei "Crazy" de la Simple Plan, e probabil melodia care ne arata cel mai bine cum sunt lucrurile in ziua de azi, cum sunt oamenii in ziua de azi, totul este atat de adevarat, si probabil de aceea pot sa spun ca o consider preferata mea piesa.



Sunt multe intrebari si multe chestii la care as vrea sa gasesc un raspuns sau o rezolvare. Suntem toti oameni, la nastere suntem toti egali, de ce nu ramanem asa si dupa ce crestem? De ce sunt oameni atat de bogati si altii atat de saraci? si de ce sunt tratati mai bine cei bogati decat cei saraci? De ce ne pasa atat de mult de noi insine, si atat de putin de restul lucrurilor care sunt in jurul nostru? De ce avem atat de mult timp sa ne ingrijim trupul, sa il facem sa arate cat mai bine, si atat de putin timp sa ne ingrijim sufletul? De ce judecam oamenii dupa fel si fel de chestii? Un bun exemplu ar fi muzica. De ce e un conflict asa mare intre genurile de muzica? in general intre manele si rock. Fiecare asculta ce vrea si ce ii place, e problema lui daca asculta rock sau manele. Muzica e un fel de antonim al linistii, orice sunet care are un ritm se poate numi muzica, deci cuvintele de genul "oo, pai aia ii muzica?" nu-si au rostul intr-o conversatie despre preferintele muzicale. De ce judecam oamenii dupa muzica pe care o asculta?



De ce judecam oamenii dupa felul cum se imbraca? Gusturile nu se discuta, fiecare poarta ce vrea si ce ii place. Poate unii nu isi permit sa isi cumpere ce le-ar placea, dar asta nu ar trebui sa fie un motiv pentru care sa ii judecam. De ce nu invatam sa ne cunoastem pe noi insine prima data, inainte sa ii judecam pe altii?
De ce ne ghidam atat de mult dupa aparente? Aparentele inseala. Cati dintre noi cauta ceea ce isi doreste de la o persoana, in sufletul acesteia ci nu in felul cum arata? Cati dintre noi isi aleg prietenii dupa felul cum sunt ei ci nu dupa cati bani au?. Cati dintre noi au citit codul bunelor maniere? Cati dintre noi si-ar sacrifica acel timp necesar pt a-l citi? si de ce multi dintre noi rad cand e vorba de acesta carte care ar trebui sa ne dea o educatie? Poate nu suntem destul de maturi pentru lumea in care traim, de ce? De ce nu incercam macar sa ne maturizam? si cand spun "sa ne maturizam" nu ma refer la ideea de a nu mai fi copil, ci de a invata sa privim altfel unele lucruri. Cati dintre noi chiar au cei 7 ani de acasa? si iarasi, de ce multi dintre noi rad cand e vorba de acesti 7 ani care sunt sau cel putin ar trebui sa fie probabil cea mai importanta treapta a vietii noastre.




DE CE toate aceste lucruri? Lumea e intr-o continua schimbare, dar oare e spre bine sau spre rau? De ce nu ne gandim la asta? si de ce nu facem ceva in privinta asta? E mult mai usor sa dai din cap decat sa faci ceva in viata, si e mult mai usor sa dai din umeri decat sa ai parerea ta. Din pacate asa vad multi dintre noi unele lucruri in ziua de azi, si asta nu e bine. Cu siguranta unele chestii de mai sus ma includ si pe mine, dar nu toate. Daca erau toate probabil nici nu mai scriam aceste randuri.
Poate cineva va citi toate aceste randuri si poate isi va da seama ca ceva nu e in regula cu lumea in care traim. Si poate va incerca sa faca ceva, ar fi suficient si macar atat, macar sa incercam, si bineinteles, sa speram la ceva mai bun. Speranta moare ultima.



Open your eyes people...

Lucrurile care nu le spunem se pierd...

...dar lucrurile care le spunem, nu se pierd si ele?

Toata lumea scrie. Ne este mult mai usor sa ne exprimam anumite pareri sau sentimente in scris decat sa vorbim. Poate asta e si un motiv pentru care mi-am creat acest blog, pentru a avea un loc unde pot sa ma exprim si eu, sa imi exprim sentimentele, sa imi impartasesc gandurile si cu altii, sa am un loc unde pot sa scriu ce vreau si cat vreau despre cum vad eu unele lucruri. Ok, toti scriem, si cand scriem acel text care ar trebui sa inlocuiasca acele vorbe de care ne ferim
sa le spunem direct, toti suntem foarte atenti cu acel text, incercam sa il facem sa sune cat mai bine, poate chiar mai bine decat daca am fi vorbit. Dar in ziua de azi, cati dintre noi, cei care citesc astfel de texte chiar realizeaza ce scrie acolo, cati dintre noi ne gandim la faptul ca acea persoana care a scris acel text, a ales sa se exprime in scris, pentru a-si putea exprima mai bine sentimentele pe care nu putea sa le vorbeasca, cati dintre voi, cei care cititi acest text chiar o sa stati cateva secunde sa va ganditi la ce am scris si poate chiar sa incercati sa priviti altfel unele lucruri. Textul e si el un mod de a spune ceva, dar, poate ca multi dintre noi il considera doar un lucru care nu e spus, ci doar scris. E drept, e doar scris, dar daca stim cum sa privim acel text, putem sa il categorizam ca fiind un lucru spus. Dar, oare nu sunt si aceste texte doar niste lucruri care se pierd? Poate cineva va citi acest text si poate va incepe sa priveasca altfel unele lucruri, oricat de putin ar insemna asta, ii multumesc, iar daca nu, luatil doar ca pe un text ca oricare altul.